HISTORIE KUCHYNĚ A VAŘENÍ V PRŮBĚHU STOLETÍ

Milí čtenáři,

srdečně Vás zveme na druhé „přátelské setkání“ s p. Ludmilou Konvalinkovou na téma: „Historie kuchyně a vaření v průběhu století“. 

Díky zeměpisné poloze se o Česku mluví jako o srdci Evropy a křižovatce národů. To samé platilo i o naší kuchyni. Aby hospodyňka byla opravdu šikovná, musela navštěvovat speciální školu, která přísně dbala na kvalitu kuchyně. Česká kuchyně bývala, co se týče surovin, rozmanitá a vydatná. Nebylo vůbec neobvyklé připravovat k obědu jesetera nebo lanýže, dnes výjimečné speciality. Každý pivovar si vyráběl své uzeniny. Zlom nastal po druhé světové válce, kdy se domácí kuchyně přestala rozvíjet. Nové recepty nedostaly zelenou a vařila se tradiční lokální jídla. Vrátila se česká kuchyně na výsluní?

To vše se dozvíte ve čtvrtek, 31. března 2022, od 17,00 do 19,00 hodin v hlavní budově Městské knihovny Jaroměř. Těší se na Vás

Vaše knihovna

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..